urnen

UitvaartUniq biedt een prachtig assortiment urnen, tegen eerlijke prijzen. Wij begrijpen dat het selectieproces van een passende herinnering een emotionele zoektocht is naar de perfecte urn. Om u hierbij optimaal te ondersteunen, hebben wij met zorg een mooi online assortiment urnen samengesteld, waarbij de kans groot is dat wij de urn in huis hebben, die u zoekt. U kunt eenvoudig online bestellen, maar natuurlijk zijn wij u graag van dienst met een advies op maat. U kunt bellen, mailen, gebruik maken van ons online contactformulier, of langskomen bij ons in de showroom. Wij zijn u graag van dienst bij de zoektocht naar een prachtige urn.

Een unieke urn met een persoonlijke inscriptie.

Wij begrijpen de behoefte aan een unieke urn. Vandaar dan ook dat u bij UitvaartUniq altijd de mogelijkheid heeft om uw urn te voorzien van een persoonlijke inscriptie. Veelal wordt gekozen voor de geboortedatum, sterfdatum en de naam van de overledene, echter kunt u uw urn ook voorzien van bijvoorbeeld een persoonlijke spreuk.

Nu is het wel zo dat UitvaartUniq een grote diversiteit aan urnen biedt, waarbij het aanbrengen van een inscriptie niet altijd mogelijk is en/of mooi is. Indien het mogelijk is om een inscriptie aan te brengen op de urn van uw keuze, kunt u dit altijd terug vinden op de product pagina. Hierbij vind u onder ‘Optie:’ de mogelijkheden met betrekking tot het graveren op de urn. Hierbij wordt aangegeven of het mogelijk is de betreffende urn te graveren en zo ja waar wij de gravure kunnen plaatsen. Mogelijke gravure locaties zijn voor, achter, boven, onder en/of binnen.

Is graveren geen optie bij de urn die u wenst, maar wilt u toch graag een inscriptie aan laten brengen? Speciaal daarvoor kunt u bij UitvaartUniq kiezen voor een prachtige urntegel. Deze urn tegel kunnen wij vervolgens in onze eigen steenhouwerij voor u voorzien van een inscriptie op maat. UitvaartUniq staat dan ook voor prachtige urnen, altijd uniek en persoonlijk! Op de product pagina van een urn geven wij een gericht advies voor de juiste afmeting van een urntegel die perfect past bij de betreffende urn. Hierbij kunt u kiezen voor een vierkante urntegel, maar ook voor een rechthoekige urntegel. Deze wordt vaak gecombineerd met een kaars of een ander object dat de herinnering aan uw dierbare compleet maakt. In het geval van specifieke vragen over het personaliseren van een urn, kunt u altijd contact opnemen met een van onze medewerkers. Wij zijn u graag van dienst met een advies op maat.

Urnen van diverse afmetingen, materialen en prijsniveaus.

De variaties in urnen zijn immens. Naast een grote variatie in afmetingen en inhoud en natuurlijk ook van materialen waaruit de urn vervaardigd is, zijn ook de verschillen in prijs groot. Onderstaand worden deze factoren kort en krachtig toegelicht. In het geval van vragen kunt u altijd contact opnemen met 1 van de medewerkers van UitvaartUniq, wij zijn u graag van dienst. 

Afmetingen & inhoud.

Natuurlijk zijn de afmetingen van een urn van groot belang. Om u meteen te voorzien van deze primaire informatie vind u op de product pagina van iedere urn direct de belangrijkste informatie terug, waaronder de breedte en de lengte van de urn in centimeters. Tevens vind u de diepte, of in het geval van een ronde urn, de doorsnede in centimeters.

Ook bieden wij op de product detailpagina gerichte informatie met betrekking tot de inhoud (in Liter) en gewicht (in Kg). Indien u twijfelt of de inhoud van de urn past bij uw wensen, kunt u contact met ons opnemen. In principe kunt u ervan uitgaan dat de volledige hoeveelheid as na een crematie van een volwassen ongeveer 3 a 3,5 Liter betreft.

Indien u zeker wilt weten dat u de volledige hoeveelheid as, na de crematie van uw dierbare, in de urn kunt bewaren, adviseren wij u ten zeerste goed te letten op de inhoud. Tegenwoordig is het echter steeds gebruikelijker dat urnen, maar ook andere asbestemmings producten zoals bijvoorbeeld urnbeelden en assieraden, voornamelijk gericht zijn op een kleine hoeveelheid as. Hierbij wordt vaak gekozen voor een mooi asverstrooiingsritueel, waarna een kleine hoeveelheid wordt bewaard in een mooie ‘sierurn’, of wordt verdeeld over diverse mini urnen. Hierbij is het herbergen van de as van een dierbare meer gericht op de symbolische betekenis.

Urnen van diverse materialen.

Bij UitvaartUniq.nl vind u een uitgebreid urnen assortiment, waarbij u kunt kiezen uit urnen gemaakt van diverse materialen. Binnen onze webshop kunt u kiezen uit een aantal urnen categorieën die 1-op-1 gelieerd zijn aan het materiaal waaruit de urn vervaardigd is. Zo kunt u kiezen uit de categorieën natuurstenen urnen, metalen urnen, houten urnen, keramische urnen en glazen urnen.

Echter ook wanneer u niet expliciet kiest voor een specifieke materiaal gerelateerde categorie, kunt u gebruik maken van de handige filterfuncties binnen onze webshop. In de linker kolom van de webshop vind u een drietal filterfuncties die betrekking hebben op het materiaal van de urn. Hierbij kunt u bij ‘Materiaal natuursteen’ kiezen voor graniet, marmer, leisteen en/of edelsteen, bij ‘Materiaal metaal’ kiezen voor aluminium, brons, messing, RVS, tin en/of koper en bij ‘Materiaal overig’ kiezen voor bio, glas, hout, keramiek, porselein, cloisonne, glasfiber en/of kunstof. 

Daarnaast hebben wij een aantal specifieke urn categorieen toegevoegd, gericht op specifieke soorten / typen en op thema's. Zo kunt u kiezen voor duo urnen, baby urnenkinder urnen en dierenurnen, maar ook voor bijvoorbeeld boeddha urnen, bio urnen, engel urnen en hart urnen. Ook bieden wij een mooi assortiment urnmonumenten

Verschillende prijsniveaus, maar altijd een eerlijke prijs.

De prijs van een urn varieert bij UitvaartUniq tussen de Euro 50,- en de Euro 2.500,-. Uiteindelijk gaat het erom dat u een prachtige urn vind, die past bij uw persoonlijke wensen. Wij begrijpen dat prijs zeker niet de belangrijkste factor is in een tijd als deze, echter vinden wij het wel belangrijk om eerlijk & open te zijn over onze prijzen. Wij staan voor kwalitatieve urnen, tegen scherpe en eerlijke prijzen. Daarnaast streven wij ernaar om altijd een urn naar wens te bieden, binnen ieder budget, tegen een optimale prijs - kwaliteit verhouding. 

Weet u al waar u de urn wenst te plaatsen?

De locatie van de urn is een belangrijke factor bij het selecteren van de juiste urn. Wilt u de urn thuis bewaren in uw woonkamer, wenst u de urn in een urnentuin te plaatsen of kiest u toch voor een urnengraf of de urnenmuur van een begraafplaats? Natuurlijk moet u de locatie kiezen die het beste bij u en bij de overledene past. Maar de locatie is wel van belang bij het uitzoeken van een juiste urn. Aangezien de kans groot is dat u reeds een mooi plekje op het oog heeft voor de urn, geven wij per urn duidelijk aan of deze geschikt is voor binnen en/of buiten. Allereerst vind u deze informatie altijd terug op de product detail pagina. Daarnaast hebben wij een filterfunctie binnen onze webshop toegevoegd met de noemer ‘Locatie’. Hierbij kunt u zelf het aanbod selecteren aan de hand van de filteropties Binnen, Buiten en/of Binnen & Buiten. Bent u op zoek naar een urn voor buiten, selecteer dan de opties Buiten en Binnen & Buiten voor een totaal overzicht van alle urnen die passen bij uw behoefte! 

De geschiedenis van de Urn.

De urn is al heel oud en werd in de bronstijd (van 1300 voor Christus tot 925 voor Christus) standaard gebruikt bij crematies, waarbij de urn de standaard vorm van asbestemming was. Deze periode in de geschiedenis wordt ook wel de urnenveldencultuur genoemd. De urnen werden hierbij gebruikt voor het bewaren van de crematieresten en werden vervolgens begraven in een urnenveld. De urnen werden toentertijd gemaakt van rivierklei. De vraag naar speciale urnen voor buiten wordt weer steeds groter.

Alles voor een mooie herinnering.

Uiteindelijk is het ons doel om u te voorzien een tastbare herinnering aan uw dierbare. U kunt er vanuit gaan dat wij alles in het werk zullen stellen om u te helpen bij het realiseren van een mooie herinnering. Wij begrijpen hierbij de behoefte aan persoonlijk contact & een gericht advies op maat. Wij zijn u dan ook graag van dienst. Heeft u vragen over een specifieke urn, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Een urn kopen doet u bij UitvaartUniq.nl.

U kunt telefonisch contact met ons opnemen, mailen, een contactformulier invullen en/of langskomen in onze showroom in Blerick - Venlo, waar we altijd een mooi urnen assortiment op voorraad hebben, zodat u deze ‘live’ kunt bekijken.

Langskomen in de showroom? Bel van tevoren even. Dan kunnen we optimaal van dienst zijn. Ook in het geval u een specifieke urn wilt bekijken, dan weet u zeker of deze in de showroom aanwezig is.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x