RVS urnen

Sorteren op:

Bij UitvaartUniq vind u prachtige RVS urnen, in diverse vormen, maten en stijlen en gecombineerd met diverse andere materialen. RVS, ook wel roestvrij- en roestvast staal genoemd, is een prachtig materiaal met een unieke look & feel, voor een mooie herinnering aan uw overleden dierbare. Alle RVS urnen zijn vervaardigd uit hoogwaardige kwaliteit RVS, perfect afgewerkt en worden aangeboden tegen Eerlijke & Scherpe prijzen. RVS urnen zijn een prachtige optie indien u op zoek bent naar een moderne, abstracte, eigentijdse en/of ‘strakke’ urn.

Materiaal: RVS
Inhoud & gewicht: 1 L
Afmeting: 8,5x8,5x17 cm (lxbxh)
Locatie: Binnen & buiten
€255,00
Materiaal: RVS
Inhoud & gewicht: 3,5 L
Afmeting: 13x13x26 cm (lxbxh)
Locatie: Binnen & buiten
€575,00
Materiaal: RVS
Inhoud & gewicht: 0.80 L
Afmeting: 10 x 10 x 10 cm
Locatie: Binnen & Buiten
€545,00
Materiaal: RVS
Inhoud & gewicht: 1 L
Afmeting: 8,5x8,5x17 cm (lxbxh)
Locatie: Binnen & buiten
€255,00
Materiaal: RVS
Inhoud & gewicht: 3,5 L
Afmeting: 13x13x26 cm (lxbxh)
Locatie: Binnen & buiten
€575,00

Een urn van RVS inclusief gravure. 

Bij UitvaartUniq begrijpen wij de behoefte aan een Unieke & Persoonlijke urn. RVS urnen zijn in veel gevallen te voorzien van een persoonlijke gravure. Bij iedere urn binnen het online assortiment van UitvaartUniq wordt op de detailpagina duidelijk vermeld of een gravure mogelijk is en zo ja op welke manier / in welke vorm. RVS is een materiaal waarbij een inscriptie veelal goed mogelijk is, zeker in het geval van een urn met ‘vlakke delen’.
 

RVS urnen; Stijlvol & Modern. 

RVS is een prachtig materiaal voor een Stijlvolle & Moderne urn. RVS heeft een unieke uitstraling die vaak heel mooi gecombineerd wordt met abstracte vormen. Daarnaast zijn er ook diverse RVS urnen, waarbij de moderne en strakke uitstraling van RVS gecombineerd wordt met de klassieke en elegante urn stijlen. Tevens kunt u kiezen voor de combinatie van RVS en natuursteen, of juist de wat zachtere materialen, zoals hout. Een urn van RVS kunt u zowel binnenshuis als buitenshuis plaatsen. Let hierbij wel goed op dat u, in het geval van buitenplaatsing, kiest voor een urn vervaardigd uit RVS 316.
 

Meer informatie over RVS (urnen). 

RVS, ook wel Inox (voornamelijk in België), Roestvrij staal en Roestvast staal genoemd, is een legering van ijzer, chroom, nikkel en koolstof. Tevens zijn er in verschillende soorten ook molybdeen, titanium, mangaan, stikstof en silicium aanwezig. In principe voldoet RVS aan de 'roestvast criteria'  wanneer er sprake is van minimaal 11% tot 12% chroom en maximaal 1,2% koolstof.

Roestvrij staal is de term die over het algemeen het meest wordt gebruikt, echter is deze term in theorie niet correct, aangezien RVS wel degelijk kan roesten. Dit leidt ons meteen tot het beantwoorden van een veelgestelde vraag; Kan RVS roesten? Het antwoord is op deze vraag is ja. Echter heeft RVS een oxidehuid en deze zorgt ervoor dat het onderliggende materiaal goed afgesloten is. Dit zorgt ervoor dat dit niet gaat roesten, of in ieder geval minder snel gaat roesten. RVS kan echter wel gaan roesten. Houdt hier dus rekening mee, indien u een RVS urn buiten wilt plaatsen.

Er zijn diverse soorten RVS, echter zijn de meest gebruikte (en bekende) RVS 304 en RVS 316. Bij UitvaartUniq vind u zowel RVS urnen vervaardigd uit 304 RVS als uit 316 RVS. RVS 304 is de standaard RVS soort voor een RVS urn die binnenshuis geplaatst wordt. RVS 304 kan ook buitenshuis gebruikt worden, echter dan moeten de omstandigheden wel ideaal zijn (overdekt) en moet het RVS tevens periodiek gereinigd en onderhouden worden. Een urn van RVS 316 is, ten opzichte van RVS 304, beter geschikt voor buitenplaatsing. Andere urn soorten bij UitvaartUniq.nl; messing urnencloisonne urneneco urnenbronzen urnen.  

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x