urnen

UitvaartUniq biedt een prachtig assortiment urnen, voor een eerlijke prijs. Wij zullen er alles aan doen om voor u een urn naar wens te vinden. Wij begrijpen dat het selectieproces van een passende herinnering een emotionele zoektocht is naar de perfecte urn. Om u hierbij optimaal te ondersteunen, hebben wij met zorg een mooi online assortiment urnen samengesteld, waarbij de kans groot is dat wij de urn in huis hebben, die u zoekt. U kunt eenvoudig online bestellen, maar natuurlijk zijn wij u graag van dienst met een advies op maat. U kunt bellen, mailen, gebruik maken van ons online contactformulier, of gebruik maken van onze WhatsApp service. Altijd een urn naar wens bij UitvaartUniq.nl.

Een unieke urn met een persoonlijke inscriptie.

Wij begrijpen de behoefte aan een unieke urn. Vandaar dan ook dat u bij UitvaartUniq bij een groot deel van onze urnen collectie de mogelijkheid heeft om uw urn te voorzien van een persoonlijke inscriptie. Veelal wordt gekozen voor de geboortedatum, sterfdatum en de naam van de overledene.
Indien het mogelijk is om een inscriptie aan te brengen op de urn van uw keuze, kunt u dit altijd terug vinden op de product pagina. Hierbij vindt u onder ‘Optie:’ de mogelijkheden met betrekking tot het graveren op de urn. Hierbij wordt aangegeven of het mogelijk is de betreffende urn te graveren en zo ja waar wij de gravure kunnen plaatsen. Mogelijke gravure locaties zijn voor, achter, boven, onder en/of binnen. In het geval een gravure aanbrengen mogelijk is, kunt u deze direct online - voor een Eerlijke prijs - (mee)bestellen.

Urnen van diverse afmetingen, materialen en prijsniveaus.

De variaties in urnen zijn immens. Naast een grote variatie in afmetingen en inhoud en natuurlijk ook van materialen waaruit de urn vervaardigd is, zijn ook de verschillen in prijs groot. Onderstaand worden deze factoren kort en krachtig toegelicht. In het geval van vragen kunt u altijd contact opnemen met 1 van de medewerkers van UitvaartUniq, wij zijn u graag van dienst. 

Urn afmetingen & inhoud.

Natuurlijk zijn de afmetingen van een urn van groot belang. Om u meteen te voorzien van deze primaire informatie vind u op de product pagina van iedere urn direct de belangrijkste informatie terug, waaronder de breedte en de lengte van de urn in centimeters. Tevens vind u de diepte, of in het geval van een ronde urn, de doorsnede (diameter) in centimeters.

Ook bieden wij op de product detailpagina van een urn gerichte informatie met betrekking tot de inhoud (in Liter) en gewicht (in Kg). Indien u twijfelt of de inhoud van de urn past bij uw wensen, kunt u contact met ons opnemen. In principe kunt u ervan uitgaan dat de volledige hoeveelheid as na een crematie van een volwassenen ongeveer 3 a 3,5 Liter betreft.

LET OP: Aan de hand van vernieuwingen binnen veel crematoria is de hoeveelheid as dat overblijft minder geworden. De 3 a 3,5 Liter is steeds vaker 2 a 3 Liter. Houdt hier dus rekening mee en vraag het voor de zekerheid altijd even na bij uw crematorium. 

Indien u zeker wilt weten dat u de volledige hoeveelheid as, na de crematie van uw dierbare, in de urn kunt bewaren, adviseren wij u ten zeerste goed te letten op de inhoud. Tegenwoordig is het echter steeds gebruikelijker dat urnen, maar ook andere asbestemmings producten zoals bijvoorbeeld urnbeelden en assieraden, voornamelijk gericht zijn op een kleine hoeveelheid as. Hierbij wordt vaak gekozen voor een mooi asverstrooiingsritueel, waarna een kleine hoeveelheid wordt bewaard in een mooie ‘sierurn’, of wordt verdeeld over diverse mini urnen. Hierbij is het herbergen van de as van een dierbare meer gericht op de symbolische betekenis.

Urnen van diverse materialen.

Bij UitvaartUniq.nl vind u een uitgebreid urnen assortiment, waarbij u kunt kiezen uit urnen gemaakt van diverse materialen. Binnen onze webshop kunt u kiezen uit een aantal urnen categorieën die 1-op-1 gelieerd zijn aan het materiaal waaruit de urn vervaardigd is. Zo kunt u kiezen uit de categorieën natuurstenen urnen, metalen urnen, houten urnen, keramische urnen en glazen urnen.

Daarnaast hebben wij een aantal specifieke urn categorieën toegevoegd, gericht op specifieke soorten / typen en op thema's. Zo kunt u kiezen voor duo urnenkinder urnen en dierenurnen, maar ook voor bijvoorbeeld boeddha urnen, bio urnen, engel urnen en hart urnen. Wij hebben met zorg een groot aantal 'gerichte collecties' per urn categorie, urn materiaal en urn thema uitgewerkt, zodat u gericht uw zoektocht naar de best passende urn voort kunt zetten. 

Verschillende prijsniveaus, maar altijd een eerlijke prijs.

De prijs van een urn varieert bij UitvaartUniq tussen de Euro 50,- en de Euro 1.250,-. Uiteindelijk gaat het erom dat u een prachtige urn vind, die past bij uw specifieke & persoonlijke wensen. Wij begrijpen dat prijs zeker niet de belangrijkste factor is in een tijd als deze, echter vinden wij het wel belangrijk om eerlijk & open te zijn over onze prijzen. Wij staan voor kwalitatieve urnen, tegen scherpe en eerlijke prijzen. Daarnaast streven wij ernaar om altijd een urn naar wens te bieden, binnen ieder budget, tegen een optimale prijs - kwaliteit verhouding. 

Weet u al waar u de urn wenst te plaatsen?

De locatie van de urn is een belangrijke factor bij het selecteren van de juiste urn. Wilt u de urn thuis bewaren in uw woonkamer, wenst u de urn in een urnentuin te plaatsen of kiest u toch voor een urnengraf of de urnenmuur van een begraafplaats? Natuurlijk moet u de locatie kiezen die het beste bij u en bij de overledene past. Maar de locatie is wel van belang bij het uitzoeken van een juiste urn. Aangezien de kans groot is dat u reeds een mooi plekje op het oog heeft voor de urn, geven wij per urn duidelijk aan of deze geschikt is voor binnen en/of buiten. Allereerst vind u deze informatie altijd terug op de product detail pagina. Daarnaast hebben wij een filterfunctie binnen onze webshop toegevoegd met de noemer ‘Locatie’. Hierbij kunt u zelf het aanbod selecteren aan de hand van de filteropties Binnen, Buiten en/of Binnen & Buiten. Bent u op zoek naar een urn voor buiten, neem dan zeker even een kijkje bij onze categorie urnen voor buiten >>

De geschiedenis van de Urn.

De urn is al heel oud en werd in de bronstijd (van 1300 voor Christus tot 925 voor Christus) standaard gebruikt bij crematies, waarbij de urn de standaard vorm van asbestemming was. Deze periode in de geschiedenis wordt ook wel de urnenveldencultuur genoemd. De urnen werden hierbij gebruikt voor het bewaren van de crematieresten en werden vervolgens begraven in een urnenveld. De urnen werden toentertijd gemaakt van rivierklei.

Alles voor een mooie herinnering.

Uiteindelijk is het ons doel om u te voorzien een tastbare herinnering aan uw dierbare. U kunt er vanuit gaan dat wij alles in het werk zullen stellen om u te helpen bij het vinden van de best passende urn. Wij begrijpen hierbij de behoefte aan persoonlijk contact & een gericht advies op maat. Wij zijn u dan ook graag van dienst. Heeft u vragen over een specifieke urn, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Een urn kopen doet u bij UitvaartUniq.nl.

U kunt telefonisch contact met ons opnemen, mailen, een contactformulier invullen en/of gebruik maken van onze WhatsApp service, voor een snel & gericht antwoord.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x