Asbestemming

Een mooie & passende vorm van asbestemming biedt een tastbare herinnering aan uw overleden dierbare, maar vooral ook troost in deze ongetwijfeld moeilijke tijd. Er zijn legio mogelijkheden op het gebied van asbestemming, deze worden onderstaand uitgebreid toegelicht. Tevens wordt het proces vanaf de crematie toegelicht. Wij hopen u met onderstaande informatie te helpen bij het selecteren bij de best passende vorm van asbestemming.[split]
 

Na de crematie.

Nadat uw overleden dierbare gecremeerd wordt, wordt de overgebleven as zorgvuldig verzameld, waarna deze gedurende 1 maand wordt bewaard in het crematorium. Deze maand wordt ook wel de ‘maandelijkse bezinningsperiode’  genoemd en is wettelijk verplicht. Tijdens deze maand wordt de as bewaard in de algemene nis van het crematorium en kunnen de nabestaanden rustig de tijd nemen om een juiste vorm van asbestemming te kiezen. Wanneer er na 1 maand nog geen definitieve beslissing gemaakt is, is het mogelijk om de as nog langer in het crematorium te bewaren, maar kunt u er ook voor kiezen om de as in een asbus te plaatsen en uit het crematorium mee te nemen.
 

Diverse vormen van asbestemming.

Nadat de as wordt vrijgegeven vanuit het crematorium zijn er diverse vormen van asbestemming waar u uit kunt kiezen. Onderstaand worden de meest gangbare vormen van asbestemming toegelicht.
 

Een urn.

Indien u de as van een overleden dierbare wenst te bewaren, wordt veelal gekozen voor een urn, ook wel sierurn en asurn genoemd, als asbestemming. Binnen de keuze van een passende urn heeft u de keuze uit een gevarieerd aanbod urnen. U kunt kiezen uit diverse materialen, stijlen, groottes, vormen en ook de diversiteit op het gebied van prijsniveau is groot. Bij UitvaartUniq.nl vind u een groot (online) aanbod urnen, hier vind u ons volledige online assortimen; Alle urnen bij UitvaartUniq >>.
 

De urn thuis bewaren of de as ‘bijzetten’.

De urn kunt u vervolgens thuis bewaren, zowel binnen als buiten, maar ook kunt er ook voor kiezen om de urn ‘bij te zetten’, oftewel de urn een mooi plekje geven bij een crematorium of begraafplaats. De meeste crematoria en begraafplaatsen bieden deze mogelijkheid. U kunt de urn plaatsen in een urnenmuur, oftewel een columbarium, maar de urn kan ook begraven worden in een urnengraf. Een urnengraf is kleiner van formaat, waarbij u tevens kunt kiezen voor een mooi urnmonument.

UitvaartUniq biedt, naast urnen en assieraden, ook een mooi assortiment urnmonumenten, zowel voor thuis (in de tuin bijvoorbeeld) als voor een begraafplaats. Bekijk hier onze online selectie urnmonumenten >>.
 

Een urn beeld / asbeeld.

Binnen uw zoektocht naar een passende vorm van asbestemming, is een urn beeld, ook wel asbeeld genoemd, een van de mogelijkheden. In principe betreft een urn beeld een beeld dat tevens dient als beeld. In het geval u de as van uw overleden dierbare een mooie, vaste plek wenst te geven in huis kan een urn beeld een mooie optie zijn. Hierbij zijn er diverse beelden verkrijgbaar die een mooie plek zijn voor as, maar niet direct opvallen als urn. Hier vindt u diverse mooie urn beelden >>.
 

Een assieraad.

Wanneer u de as van uw overleden dierbare wenst te bewaren en tevens dicht bij u wenst te dragen, is een assieraad een mooie vorm van asbestemming. Andere benamingen zijn gedenksieraden, herinneringssieraden, rouwsieraden en/of herdenkingssieraden. Hierbij is het sieraad speciaal geschikt voor het bewaren van as met een holle ruimte. Bij UitvaartUniq.nl vindt u een divers assieraden assortiment, bestaande uit ashangers, asbedels, as kettingen en as armbanden, van diverse materialen waaronder zilver, goud en RVS. Bekijk hier ons online assortiment assieraden >>.
 

As verstrooien.

Naast het bewaren van de as, is het verstrooien van de as een mooie vorm van asbestemming. Het verstrooien van de as kan onderdeel zijn van een mooie afscheidsceremonie. Bij het verstrooien van de as zijn er diverse mogelijkheden. U kunt de as in uw eigen tuin verstrooien, er zijn vaak strooivelden op begraafplaatsen en crematoria, u kunt de as uitstrooien over de zee en er zijn diverse gebieden in het bos (aangewezen door staatsbosbeheer) waar u de as kunt verstrooien.

Let er wel op dat u toestemming heeft van de eigenaar van de grond waarop u de as uit wenst te strooien, dit is verplicht. Speciaal voor het verstrooien van as kunt u gebruik maken van een strooikokers, bekijk hier ons online aanbod strooikokers >>.
 

As teruggeven aan de aarde.

 

De as teruggeven aan de aarde is eigenlijk een soort combinatie van de urn, het begraven van de urn en het verstrooien van de as. Hierbij kunt u gebruik maken bio urnen, ook wel landurnen genoemd. Een mooie & milieuvriendelijke vorm van asbestemming. U kunt de bio urn vullen met de as van uw overleden dierbare en vervolgens begraven in de aarde. Na enkele maanden zal zowel de as als de bio urn zelf opgenomen zijn door de aarde. Hierbij kan tevens een plantzaadje toegevoegd worden aan de urn, waarbij het verlies van een leven leidt tot ‘nieuw leven’. Bekijk hier het volledige assortiment bio urnen bij UitvaartUniq.nl >>.
 

As ter water laten.

Naast het begraven van een biologische urn, kunt u ook kiezen voor een mooie waterceremonie, waarbij u de as van uw overleden dierbare aan de zee schenkt. Hiervoor kunt u gebruik maken van bio urnen die speciaal geschikt zijn voor ‘ter water lating’, deze urnen worden ook wel zee urnen of waterurnen genoemd en zijn vervaardigd uit gerecycled paper, verstevigd met schors. Ook deze vorm van asbestemming is milieuvriendelijk & verantwoord. Naast de as wordt hierbij ook de urn opgenomen in het water. De urn zal een kleine periode blijven drijven, een mooi moment voor een laatste afscheid, waarna de urn langzaam zal zinken. Ook de water urnen vindt u binnen de categorie bio urnen bij UitvaartUniq.
 

UitvaartUniq.nl; Alles voor een passende asbestemming. 

Wij begrijpen dat het selectieproces van een juiste vorm van asbestemming een emotioneel en vaak lastig proces is. Wij stellen dan ook alles in het werk om u te helpen bij het vinden van de vorm van asbestemming die bij u past. Wij staan garant voor kwaliteit, maatwerk en bieden daarnaast een groot & divers (online) assortiment tegen eerlijke prijzen. Wij staan voor u klaar bij het zoeken naar & vinden van de juiste vorm van asbestemming. Heeft u vragen, aarzel dan niet om contact op te nemen met 1 van onze medewerkers. Wij zijn u graag van dienst. U kunt bellen, mailen en/of langskomen in onze showroom.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x